Kuře s Parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1128 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 1199 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 272 mg
  • Draslík 756.5 mg
  • Vláknina 1990.2 mg
  • Vitamín A 1990.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osušené kuře osolíme, vložíme do pekáče vymazaného máslem a pod pokličkou upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení kuře občas podlijeme vývarem.

  • 2

    V kastrole na oleji osmahneme nasekaný česnek. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, chvíli podusíme a vmícháme rajčatový protlak. Potom přidáme nastrouhaný sýr, oregano, majoránku a podle chuti cukr. Přilijeme trochu vývaru a za stálého míchání povaříme 10 minut.

  • 3

    Do hotové omáčky vložíme upečené, naporcované kuře.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře k receptu