Hovězí pečeně přírodní (základní předpis)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 8 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 51.1 mg
- Draslík 453.4 mg
- Vláknina 3082.9 mg
- Vitamín A 3082.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme.
-
2
Cibuli drobně pokrájíme a osmahneme na větší části másla. Poté přidáme maso a opečeme ze všech stran. Opepříme,mírně podlijeme a dáme péct do trouby. Z počátku pečeme maso přikryté, poté bez poklice.
-
3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu rozředíme vývarem. Zahustíme moučným máslem připraveným z druhé části másla a mouky. Chvíli povaříme a poté přecedíme.
-
4
Maso podlijeme částí omáčky a zbytek omáčky podáváme zvlášť.
-
5
Přílohou může být dušená zelenina, brambory, knedlíky, kompoty, rýže, krokety, opečené brambory.