Krůtí haše s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí maso
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 700 g Brambory vařené ve slupce
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1026 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 1218.1 mg
  • Vláknina 20817.6 mg
  • Vitamín A 20817.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme a šťávu vymačkáme.

  • 2

    V pánvi na polovině másla osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme umleté krůtí maso a restujeme 4 minuty.

  • 3

    Masovou směs vložíme do mísy a promícháme s oloupanými, nahrubo nastrouhanými bramborami, cuketou, šalvějí, rozmarýnem, solí a pepřem. Vše dobře propracujeme.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vložíme připravenou směs a dobře upěchujeme. Zvolna opékáme asi 15 minut, obrátíme a pečeme dalších 15 minut. Vyklopíme na velký talíř a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Podáváme s tmavým chlebem a hořčicí. Pokrm můžeme doplnit zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu