Čirá polévka čigé s ústřicemi a sýrem Tofu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 2 g
- Sodík 909 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 80.3 mg
- Vláknina 2267.8 mg
- Vitamín A 2267.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ústřice propláchneme v osolené vodě a necháme okapat. Sýr Tofu nakrájíme na hranoly 2x3 cm. Jarní cibulku nakrájíme na kousky 3 cm dlouhé, papričky očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Ve vroucí vodě rozmícháme krevetovou omáčku, dále přidáme do vody ústřice, kousky sýra a utřený česnek a polévku vaříme další 3 minuty. Když ústřice a sýr vyplavou na povrch, jsou ústřice i sýr hotové. Na závěr přidáme sekanou cibulku, kousky papričky a sezamový olej a krátce povaříme. Polévku podáváme teplou v miskách nebo na talířích.