Čirá polévka čigé s ústřicemi a sýrem Tofu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 39 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ústřice
  • 6 g Sůl
  • 150 g Sýr sójový - Tofu
  • 20 g Cibulka jarní
  • 10 g Chilli paprička
  • 5.5 g Česnek
  • 15 ml Omáčka rybí
  • 1 ml Olej sezamový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 58 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 80.3 mg
  • Vláknina 2267.8 mg
  • Vitamín A 2267.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ústřice propláchneme v osolené vodě a necháme okapat. Sýr Tofu nakrájíme na hranoly 2x3 cm. Jarní cibulku nakrájíme na kousky 3 cm dlouhé, papričky očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Ve vroucí vodě rozmícháme krevetovou omáčku, dále přidáme do vody ústřice, kousky sýra a utřený česnek a polévku vaříme další 3 minuty. Když ústřice a sýr vyplavou na povrch, jsou ústřice i sýr hotové. Na závěr přidáme sekanou cibulku, kousky papričky a sezamový olej a krátce povaříme. Polévku podáváme teplou v miskách nebo na talířích.

Komentáře k receptu