Bramborová kaše s česnekem a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 1 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 1116.2 mg
- Vláknina 14121.2 mg
- Vitamín A 14121.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, rozkrájíme na větší kousky, které vložíme do osolené vroucí vody. Na mírném ohni vaříme 15-20 minut.
-
2
Hlavičky česneku rozdělíme na stroužky, oloupeme je a nakrájíme na plátky, červenou cibuli oloupeme a nasekáme na malé kousky. Pažitku nasekáme nadrobno.
-
3
V pánvi se silnějším dnem rozehřejeme olej, na kterém nejprve pod pokličkou na mírném ohni 10-15 minut smažíme plátky česneku. Ty po změknutí vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme olej, nasypeme cibuli, kterou smažíme dalších 15 minut, dokud nezesklovatí.
-
4
Z brambor slijeme vodu a rozmačkáme je. Přidáme osmažený česnek, cibulku i s olejem a pažitku. Zamícháme, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.