Bábovičky s rajčaty a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Těstoviny konzumní
  • 60 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 350 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 146.7 mg
  • Draslík 696.9 mg
  • Vláknina 8456.5 mg
  • Vitamín A 8456.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny do měkka, poté scedíme, propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Máslo rozpustíme ve woku a osmahneme na něm nakrájený pórek. Přidáme oregano, rozkrájená rajčata, 2 minuty vaříme. Odstavíme ze sporáku. Do těstovin přidáme osmažený pórek, zamícháme s ušlehanými vejci, Parmezánem a smetanou. Osolíme, opepříme, směs rozdělíme do 4 formiček.

  • 3

    Formy dáme do pekáče a dolijeme do něj vodu, aby sahala do poloviny výšky forem. V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.

  • 4

    Na zbylém másle a oleji osmahneme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Přidáme sušená rajčata, bylinky a víno. Pod pokličkou vaříme 20 minut. V mixéru umixujeme omáčku do jemna.

  • 5

    Bábovičky z forem přemístíme na talíře, přelijeme každou porci omáčkou a ozdobíme oreganem.

Komentáře k receptu