Slepice dušená se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1112 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 792.9 mg
- Vláknina 7791.5 mg
- Vitamín A 7791.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepičí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky, houby na plátky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme vodou a na mírném ohni vaříme 40 minut. Přisypeme houby, povaříme 10 minut, přidáme zeleninu a dovaříme.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.