Kuře marinované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 1300 g Kuře
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Kečup
  • 30 g Hořčice gurmánská
  • 200 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 995 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 168.5 mg
  • Draslík 481.9 mg
  • Vláknina 6016.3 mg
  • Vitamín A 6016.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme a naporcujeme na 6 dílů. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    Do misky nalijeme olej, vodu, přidáme hořčici, sůl, pepř, kečup, mletou papriku, česnek, cibuli, porce kuřete do této marinády naložíme a necháme uležet. Stačí 1 hodinu, ale můžeme marinovat i přes noc.

  • 3

    Porce kuřete vyndáme, nenecháme okapat, rovnou vložíme do pekáčku, přidáme máslo a pečeme 35-40 minut. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.

  • 4

    Kuře podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu