Topinka sýrová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Sýr Čedar
  • 125 g Gouda
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 898 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 337.5 mg
  • Draslík 171.6 mg
  • Vláknina 220.3 mg
  • Vitamín A 220.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýry nastrouháme a dáme do pánve, přidáme hořčici, mléko, worcestr a zamícháme.

  • 2

    Rozpustíme sýr, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

  • 3

    Chlebové plátky opečeme nasucho na grilu a rozetřeme na ně připravenou směs, dáme na gril a grilujeme, dokud krém nezhnědne.

  • 4

    Připravíme si ztracená vejce - přivedeme v hrnci k varu vodu, rozvíříme ji a rozklepneme vejce do středu víru. Poté vaříme 4 minuty, dokud neztuhne.

  • 5

    Vejce překlopíme na topinky a podáváme.

Komentáře k receptu