Rýžový nákyp s kandovaným ovocem
Suroviny
- 225 g Rýže dlouhozrnná
- 25 g Máslo čerstvé
- 75 g Cukr krupice
- 50 g Hrozinky
- 50 g Brusinky
- 100 g Kandované ovoce
- 350 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 62 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 174.4 mg
- Draslík 64.5 mg
- Vláknina 903.8 mg
- Vitamín A 903.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí osolené vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu. Pak ji scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Ve velké míse rozmícháme mléko, máslo, vejce, cukr, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, mletou skořici, muškátový oříšek, hrozinky, brusinky a kandované ovoce. Nakonec přimícháme uvařenou rýži.
-
3
Zapékací mísu naplníme rýžovou směsí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 60 minut. Po upečení necháme chvilku zchladnout a ihned podáváme.