Plněné žampiony rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby čerstvé
  • 75 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 1.5 dl Víno červené
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 1247.7 mg
  • Vláknina 9805 mg
  • Vitamín A 9805 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme žampiony, odřízneme nožky a položíme stranou dolů. Pokrájené nožky dáme do hrnce. Rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.

  • 2

    Do hrnce přidáme lesní houby, červené víno a pokrájená usušená rajčata. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme 3 minuty, aby houby změkly. Necháme okapat, okapanou šťávu uschováme a houby dáme do malé misky. Vmícháme nasekané jarní cibulky a uvařenou rýži, osolíme a opepříme. Směs dáme do kloboučků a posypeme nastrouhaným parmezánem.

  • 3

    Houby rozložíme na plech a polijeme uschovanou šťávou. Pečeme 25 minut.

  • 4

    Předehřejeme gril, kůrku z krajíců chleba odkrojíme a krajíce dáme na gril, aby po obou stranách zhnědly.

  • 5

    Houby necháme okapat a dáme každou na jeden toast, ihned podáváme.

Komentáře k receptu