Bujón s citronem, vínem a těstovinami tortellini
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1138 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 92 mg
- Vláknina 8538.3 mg
- Vitamín A 8538.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citronovou kůru oloupeme škrabkou na brambory na široké pruhy. Několik nakrájíme na tenké proužky a odložíme na dozdobení. Zbytek zalijeme vývarem, vínem a vodou a vaříme při nízké teplotě asi 10min. Potom vyjmeme citronovou kůru a polévku znovu přivedeme k varu.
-
2
Vložíme tortellini a nakrájenou petrželku. Ochutíme solí a pepřem a ještě několik minut povaříme. Rozdělíme do talířů, dozdobíme proužky citronové kůry a podáváme.