Bujón s citronem, vínem a těstovinami tortellini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 g Těstoviny Tortellini
  • 125 ml Víno bílé
  • 750 ml Voda pitná
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1138 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 92 mg
  • Vláknina 8538.3 mg
  • Vitamín A 8538.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citronovou kůru oloupeme škrabkou na brambory na široké pruhy. Několik nakrájíme na tenké proužky a odložíme na dozdobení. Zbytek zalijeme vývarem, vínem a vodou a vaříme při nízké teplotě asi 10min. Potom vyjmeme citronovou kůru a polévku znovu přivedeme k varu.

  • 2

    Vložíme tortellini a nakrájenou petrželku. Ochutíme solí a pepřem a ještě několik minut povaříme. Rozdělíme do talířů, dozdobíme proužky citronové kůry a podáváme.

Komentáře k receptu