Vepřové kotlety na grilu s ochuceným máslem
Suroviny
- 800 g Vepřové kotlety
- 200 g Máslo čerstvé
- 20 g Pažitka
- 20 g Koření grilovací
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Kapie
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Citronová šťáva
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 42 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 379.8 mg
- Vláknina 513.8 mg
- Vitamín A 513.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo nakrájíme na kostky, dáme do misky a rozetřeme s prolisovaným česnekem. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku, nasekané červenou kapii a chilli papričku, pepř, sůl. Vše dobře promícháme a zabalíme do alobalu, konce uzavřeme, odložíme do mrazicího boxu na 15 minut ztuhnout.
-
2
Lak: Do mísy vlijeme olej, přidáme grilovací koření, rozmačkaný česnek, pepř, sůl, promícháme a po dobu grilování potíráme maso po obou stranách.
-
3
Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, rozložíme kotlety, které při pečení potíráme připraveným lakem, pečeme z každé strany přibližně 20 minut.
-
4
Upečené maso porcujeme na talíře a na každou kotletu položíme kolečko másla z alobalu.
-
5
Z mrazícího boxu vyndáme balíček v alobalu, rozbalíme, nakrájíme na 2 cm široké plátky.