Velikonoční beránek z banánového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1100 kcal
- Sacharidy 133 g
- Tuky 58 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 251.3 mg
- Draslík 605.7 mg
- Vláknina 4007 mg
- Vitamín A 4007 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 13.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Banány rozmixujeme, z bílků ušleháme pevný sníh.
-
2
Změklou Heru utřeme s prosátým cukrem, přidáme postupně žloutky, vanilkový cukr, banány a mouku s kypřícím práškem. Na závěr do těsta „zabalíme“ sníh z bílků.
-
3
Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
-
4
Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Zda je beránek upečený, ověříme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se na špejli těsto nelepí, je beránek upečený.