Carbonara těstovinová
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Parmezán
- 100 g Vepřový bok
- 350 g Těstoviny Rigatoni
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 33 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 222.8 mg
- Draslík 125.3 mg
- Vláknina 5662.5 mg
- Vitamín A 5662.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozehřejeme máslo a olej, aby se utvořila pěna. Přidáme nakrájený bůček na plátky a smažíme 5 minut.
-
2
V misce smícháme mléko a vejce, osolíme, opepříme a vmícháme tymián.
-
3
V hrnci s mírně osolenou vroucí vodou vaříme těstoviny 10 minut, poté scedíme a necháme okapat. Přidáme je do woku s vejcem a mlékem a smažíme 30 vteřin.
-
4
Přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu a zamícháme.
-
5
Těstoviny přendáme na talíře, přelijeme omáčkou z pánve a zamícháme. Navrch nasypeme zbylý parmezán a okamžitě podáváme.