Carbonara těstovinová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Vepřový bok
  • 350 g Těstoviny Rigatoni
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 222.8 mg
  • Draslík 125.3 mg
  • Vláknina 5662.5 mg
  • Vitamín A 5662.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozehřejeme máslo a olej, aby se utvořila pěna. Přidáme nakrájený bůček na plátky a smažíme 5 minut.

  • 2

    V misce smícháme mléko a vejce, osolíme, opepříme a vmícháme tymián.

  • 3

    V hrnci s mírně osolenou vroucí vodou vaříme těstoviny 10 minut, poté scedíme a necháme okapat. Přidáme je do woku s vejcem a mlékem a smažíme 30 vteřin.

  • 4

    Přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu a zamícháme.

  • 5

    Těstoviny přendáme na talíře, přelijeme omáčkou z pánve a zamícháme. Navrch nasypeme zbylý parmezán a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu