Sýrové makarony
Suroviny
- 125 g Sýr Eidam cihla 40%
- 60 g Sýr Niva (Rokfór)
- 225 g Špagety, Makarony
- 125 g Sýr Čedar
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 l Voda pitná
- 6 dl Omáčka bešamelová
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1186 kcal
- Sacharidy 135 g
- Tuky 48 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 127.3 mg
- Draslík 450.2 mg
- Vláknina 7250.5 mg
- Vitamín A 7250.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bešamelovou omáčku přelijeme do misky, zakryjeme víčkem a dáme stranou.
-
2
Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a vaříme v ní 10 minut makarony, poté je necháme okapat a dáme do ohnivzdorné misky.
-
3
Smícháme nastrouhaný čedar, ušlehané vejce, pažitku, hořčici, bešamelovou omáčku, sůl, pepř a rozetřeme směs na makarony. Navrch přidáme vrstvu pokrájených rajčat, posypeme plísňovým sýrem, cihlou a slunečnicovými semínky.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 stupních.
-
5
Ozdobíme pažitkou a podáváme.