Polévka zeleninová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 259.2 mg
  • Vláknina 4369.7 mg
  • Vitamín A 4369.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme kořenovou zeleninu, omyjeme a nastrouháme.

  • 2

    Osmažíme na másle dozlatova kousky zeleniny, zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme 15 minut.

  • 3

    Rozšleháme v hrnku vejce s hrubou moukou a vlijeme do polévky. Povaříme 10 minut a servírujeme, na talíři posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu