Brambory zapečené s rajčatovým protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 19 g
- Sodík 912 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 52.4 mg
- Draslík 850.4 mg
- Vláknina 10885 mg
- Vitamín A 10885 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme.
-
2
Pekáč vymažeme tukem, vyskládáme do něj brambory, osolíme, opepříme, v mléce rozmícháme mouku, rajčatový protlak, česnek a brambory v pekáči zalijeme. Nakonec vše posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi 40 minut.
-
3
Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.