Omáčka vinná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 66.8 mg
  • Vláknina 12.6 mg
  • Vitamín A 12.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme víno a za stálého šlehání přivedeme k varu.

  • 2

    Z bílků si ušleháme tuhý sníh.

  • 3

    Zhoustlou směs ihned nalijeme do sněhu z bílků, řádně promícháme a podáváme ještě teplé.

Komentáře k receptu