Francouzské brambory s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lišky čerstvé
  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 šálek Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1344 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 253.8 mg
  • Draslík 930.5 mg
  • Vláknina 14991.2 mg
  • Vitamín A 14991.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 173.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Očištěné lišky podusíme v kastrůlku na oleji a jemně nakrájené cibuli doměkka.

  • 3

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Do máslem vymazané zapékací mísy střídavě vrstvíme plátky brambor, podušené lišky a nakrájená vejce. Každou vrstvu mírně osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Vše zakapeme olejem.

  • 5

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut, zalijeme mlékem a pečeme dalších 15 minut.

  • 6

    Kečup podáváme v misce zvlášť.

Komentáře k receptu