Francouzské brambory s liškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1344 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 253.8 mg
- Draslík 930.5 mg
- Vláknina 14991.2 mg
- Vitamín A 14991.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 173.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Očištěné lišky podusíme v kastrůlku na oleji a jemně nakrájené cibuli doměkka.
-
3
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
4
Do máslem vymazané zapékací mísy střídavě vrstvíme plátky brambor, podušené lišky a nakrájená vejce. Každou vrstvu mírně osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Vše zakapeme olejem.
-
5
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut, zalijeme mlékem a pečeme dalších 15 minut.
-
6
Kečup podáváme v misce zvlášť.