Hříbky se šalotkou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 17 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 140.7 mg
- Draslík 995.7 mg
- Vláknina 1839.8 mg
- Vitamín A 1839.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na rozpáleném oleji krátce podusíme očištěné, na kostičky nakrájené hříbky.
-
2
Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku i s natí, natvrdo uvařená, nasekaná vejce, sůl a pepř. Vše zlehka promícháme.
-
3
Zapékací mísu vymažeme částí másla, vložíme do ní připravenou směs a zakapeme zbylým rozpuštěným máslem.
-
4
Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
5
Můžeme podávat s čerstvým chlebem.