Květák zapečený s masem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Květák
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Sůl
  • 15 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Houby čerstvé
  • 3 g Kmín drcený
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1025 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 35.1 mg
  • Draslík 588.6 mg
  • Vláknina 8055 mg
  • Vitamín A 8055 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme asi 5 minut. Scedíme a necháme okapat. Vařené uzené maso nakrájíme na menší kousky, houby na plátky, sýr nastrouháme. Pekáček vymažeme tukem a vložíme do něj květák.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme houby, osolíme, okmínujeme a krátce orestujeme, zasypeme mouku, promícháme s máslem a přidáme do pekáčku. Zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným v trošce vody, podle chuti dosolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny, dokud sýr na povrchu nezezlátne.

Komentáře k receptu