Smažené paprikové lusky v sýrovém obalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Strouhanka
  • 300 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 336.7 mg
  • Vláknina 783 mg
  • Vitamín A 783 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130.1 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Paprikové lusky spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny, odstraníme semínka a papriky osolíme. Obalíme je postupně v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.

  • 2

    Obalené papriky smažíme v dostatečném množství oleje na pánvi po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu