Pečené lilky sypané sýrem gruyère

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 445 g Rajčata
  • 115 g Sýr Gruyére
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Lilek
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 2 polévková lžíce Pyré rajčatové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 31.6 mg
  • Draslík 594.3 mg
  • Vláknina 11606.2 mg
  • Vitamín A 11606.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky podélně rozkrojíme. Opatrně, tak abychom neporušili slupku, lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme ji na kousky.

  • 2

    Rajčata nakrájíme na kousky, česnek utřeme se solí. Dáme je do hrnce společně s dužinou z lilků, přisypeme oregano, osolíme, opepříme, vše důkladně promícháme. Za občasného míchání vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme rajčatové pyré a vaříme dalších 5 minut.

  • 3

    Olejem vymastíme zapékací misku. Do ní naskládáme vydlabané půlky lilků a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 10-15 minut. Sýr gruyère nakrájíme na plátky. Lilky naplníme rajčatovou směsí, poklademe plátky sýra a vše vrátíme do trouby. Pečeme, dokud sýr nezačne hnědnout (asi 10 minut).

Komentáře k receptu