Celerovo-bylinková remuláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 20 g Pažitka
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 479.2 mg
  • Vláknina 7362.5 mg
  • Vitamín A 7362.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menším kastrolu v osolené vodě uvaříme dvě vejce natvrdo - přibližně 10 minut. Potom odstavíme z plotny, rychle vychladíme pod proudem tekoucí studené vody, oloupeme skořápku a nadrobno pokrájíme.

  • 2

    Celer nastrouháme na jemnějším struhadle, vložíme do větší mísy. Vmícháme do něj pokrájená vejce.

  • 3

    V menší misce promícháme olivový olej se sezamovým, přidáme šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Vyrobeným dresinkem přelijeme celer, smíchaný s vejci.

  • 4

    Posypeme nasekanou pažitkou a petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme. Důkladně promícháme.

Komentáře k receptu