Hovězí maso na vejcích

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 328.8 mg
  • Draslík 575.7 mg
  • Vláknina 2155.5 mg
  • Vitamín A 2155.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle necháme zesklovatět. Přidáme všechno koření, osolíme, vmícháme maso, pokrájené na kousky, orestujeme. Poté podlijeme a dusíme do měkka.

  • 2

    Pekáč z varného skla vymastíme, vlijeme vysmaženou šťávu a vložíme polovinu masa. Na něj rozklepneme vejce, navrstvíme zbytek masa a posypeme strouhankou. Ve vyhřáté troubě necháme zapéci do zlatova.

Komentáře k receptu