Marinované vepřové po drávidsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 3 ks Cibule
  • 8 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 162.7 mg
  • Vláknina 3321.4 mg
  • Vitamín A 3321.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4218.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě cibule rozemeleme s česnekem a kardamomem, přidáme tlučený hřebíček, pepř, skořici a trošku octa. Vše umícháme do pasty. Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, osolíme a potřeme polovinou připravené pasty. Pokapeme zbytkem octa, zakryjeme, necháme několik hodin marinovat.

  • 2

    Zbylou cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném oleji a vmícháme do ní zbytek pasty. Vložíme maso i s marinádou, na mírném ohni dusíme do měkka.

Komentáře k receptu