Polevy

Publikováno: 02.11.2015
Poleva určuje konečný vzhled dortu a podle jejího druhu i zdobení. Dortových polev je poměrně velké množství, většinu si můžete připravit sami, ale fondánové nebo marcipánové ale určitě lepší koupit hotové.

Poleva na dort je důležitá, protože určuje konečný vzhled a také se jí přizpůsobuje případné zdobení. Dotrová poleva by svojí cutí měla odpovídat náplni.

Dortové polevy se připravují poměrně snadno, vždy ale musíte použít kvalitní suroviny a také dodržet předepsané postupy. Využít se dají i chuťově a vzhledově vynikající polevy kupované. Na marcipánové a fondánové polevy je výhodnější použít připravený marcipán nebo fondán.

Nejvíce používané druhy polev jsou

  • čokoládové
  • marcipánové
  • fondánové
  • šlehačkové
  • bílkové
  • žloutkové
  • citronové
  • ledové bílé
  • karamelové

Některé polevy - například čokoládová nebo šlehačková - se velmi často kombinují s různými druhy ovoce,  hladké polevy jsou většinou používané pro další možnosti cukrářského zdobení a používají se u slavnostnějších typů dortů. 

 


Zaregistrujte se, zabere to chviličku

Registrací získáte možnost hodnotit, komentovat a ukládat recepty