Skopové na víně s noky
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 500 g Skopová kýta
- 60 g Slanina vepřová
- 9 g Sůl
- 7 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 3 g Majoránka
- 200 g Mouka kukuřičná
- 40 ml Protlak rajčatový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Víno bílé
- 5 dl Voda pitná
- 3 dl Voda pitná
- 0.02 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1359 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 170.6 mg
- Draslík 202.5 mg
- Vláknina 3871.6 mg
- Vitamín A 3871.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na slanině osmažíme cibuli a česnek nadrobno. Vložíme skopové maso nakrájené na nudličky, osmahneme ze všech stran, osolíme a okořeníme. Podléváme střídavě vínem a vodou, promícháváme a zakryté dusíme doměkka.
-
2
Mezitím smícháme kukuřičnou mouku s vodou dohladka a za stálého míchání uvaříme do husté kaše. Do odstavené kaše vmícháme máslo, sůl a nakonec žloutky. Větší lžičkou namočenou do rozpuštěného másla vykrajujeme z kaše noky, které na rozpáleném oleji smažíme dorůžova.
-
3
Do výpeku k hotovému masu přidáme protlak, trochu podlijeme a rozmícháme dohladka. Podáváme kopeček masa se šťávou a k tomu osmažené noky.