Skopové na víně s noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Skopová kýta
  • 60 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 7 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 200 g Mouka kukuřičná
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Víno bílé
  • 5 dl Voda pitná
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.02 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1359 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 170.6 mg
  • Draslík 202.5 mg
  • Vláknina 3871.6 mg
  • Vitamín A 3871.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na slanině osmažíme cibuli a česnek nadrobno. Vložíme skopové maso nakrájené na nudličky, osmahneme ze všech stran, osolíme a okořeníme. Podléváme střídavě vínem a vodou, promícháváme a zakryté dusíme doměkka.

  • 2

    Mezitím smícháme kukuřičnou mouku s vodou dohladka a za stálého míchání uvaříme do husté kaše. Do odstavené kaše vmícháme máslo, sůl a nakonec žloutky. Větší lžičkou namočenou do rozpuštěného másla vykrajujeme z kaše noky, které na rozpáleném oleji smažíme dorůžova.

  • 3

    Do výpeku k hotovému masu přidáme protlak, trochu podlijeme a rozmícháme dohladka. Podáváme kopeček masa se šťávou a k tomu osmažené noky.

Komentáře k receptu