Špagety s tomatovým pestem, mandlemi a piniovými oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 23 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 273.8 mg
- Vláknina 4926.8 mg
- Vitamín A 4926.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě povaříme asi 5 minut rajčata, která poté vyjmeme a necháme okapat. Vodu, ve které se rajčata vařila, odložíme stranou, nevyléváme. Na pánvi bez tuku dozlatova opražíme mandle a piniové oříšky. Nastrouháme parmezán. Rajčata, jádra a parmezán vložíme do mixéru a najemno rozmixujeme. Při mixování do směsi postupně přiléváme vodu z rajčat.
-
2
Bazalku a petrželku opláchneme a osušíme. Bylinky najemno nasekáme, takto připravené je přidáme do pesta, dochutíme solí, pepřem, cukrem a balzamikovým octem.
-
3
Ve osolené vodě uvaříme špagety dle návodu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je promícháme s pestem, naporcujeme na talíře a podáváme.