Skopová kýta s fazolemi
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 800 g Skopová kýta
- 9 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 100 g Petržel kořen
- 50 g Petržel kudrnka
- 250 g Fazole bílé
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 60 ml Olej rostlinný
- 50 ml Protlak rajčatový
- 2 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 49 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 170.5 mg
- Vláknina 3383.8 mg
- Vitamín A 3383.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a namočíme na několik hodin. Nabobtnalé uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Maso potřeme prolisovaným česnekem se solí, opepříme, vložíme do pekáče a zalijeme olejem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, podléváme a maso otáčíme. Když je maso skoro měkké, přihodíme na kousky nakrájenou zeleninu a cibuli, zakryjeme a dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Přidáme protlak a promícháme, aby se spojil se šťávou. Nakonec rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a smícháme se scezenými fazolemi. Maso nakrájíme na plátky a podáváme porce polité omáčkou s fazolemi, ozdobené snítkou petržele.