Domácí zelný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 12 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1139.2 mg
- Vláknina 30525.2 mg
- Vitamín A 30525.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 201.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme jogurt, majonézu, sůl, pepř a tabasco. Zálivku necháme vychladit.
-
2
Zelí překrojíme na půlky a ty pak ještě na čtvrtiny. Odstraníme tvrdý košťál a listy pokrájíme, opláchneme a osušíme.
-
3
Oloupeme a rozsekáme karotky. Papriku zbavíme jadérek a rozkrojíme ji na čtvrtiny, dužinu nakrájíme na tenké proužky.
-
4
Ve velké míse smícháme všechnu zeleninu a promícháme ji. Přelijeme zálivkou a promícháme, aby se zelenina obalila.
-
5
Dáme chladit do lednice a poté podáváme.