Krůtí řízek caprese
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Strouhanka
- 400 g Mozzarella
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pažitka
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.26 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 37 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 283.1 mg
- Draslík 604.9 mg
- Vláknina 6434.3 mg
- Vitamín A 6434.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata promícháme s cibulí a česnekem. V menší misce smícháme balsamico, olivový olej, sušený česnek, sůl, pepř a bazalku. Takto připravenou marinádou zalijeme rajčata.
-
2
Krůtí prsa očistíme, omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na jeden talíř nasypeme hladkou mouku, na dalším rozšleháme vejce a na třetí talíř nasypeme strouhanku, smíchanou s pomerančovou kůrou. Krůtí řízky obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
-
3
Na pánvi rozpálíme máslo, řízky na něm osmažíme z obou stran. Mozzarellu nakrájíme na plátky a společně s rajčaty rozložíme na připravené talíře, přidáme osmažené řízky a servírujeme. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.