Krůtí řízek caprese

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Strouhanka
  • 400 g Mozzarella
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pažitka
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.26 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 283.1 mg
  • Draslík 604.9 mg
  • Vláknina 6434.3 mg
  • Vitamín A 6434.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata promícháme s cibulí a česnekem. V menší misce smícháme balsamico, olivový olej, sušený česnek, sůl, pepř a bazalku. Takto připravenou marinádou zalijeme rajčata.

  • 2

    Krůtí prsa očistíme, omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na jeden talíř nasypeme hladkou mouku, na dalším rozšleháme vejce a na třetí talíř nasypeme strouhanku, smíchanou s pomerančovou kůrou. Krůtí řízky obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme máslo, řízky na něm osmažíme z obou stran. Mozzarellu nakrájíme na plátky a společně s rajčaty rozložíme na připravené talíře, přidáme osmažené řízky a servírujeme. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu