Muslimský skopový kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 500 g Skopové maso mleté
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 polévková lžíce Potočnice
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka čočková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 555.2 mg
  • Vláknina 14984.3 mg
  • Vitamín A 14984.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, feferonku, potočnici a loupané mandle rozemeleme. Přidáme kokos, skořici, zázvor, horké koření a ochutíme solí. Na trošce rozpáleného oleje osmahneme.

  • 2

    Poté vmícháme maso a vejce, podlijeme trochou vody, za stálého míchání dusíme na mírném ohni, dokud se voda neodpaří. Směs necháme vychladnout. Vytvoříme z ní placičky, obalíme v čočkové mouce a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu