Brambory pečené se salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 762.6 mg
- Vláknina 16188.5 mg
- Vitamín A 16188.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme brambory a propícháme je vidličkou, do slupky vetřeme sůl, položíme na plech. V předehřáté troubě (na 190 stupňů) je pečeme 60 minut. Poté brambory podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme, aby zůstala tenká vrstva dužiny, vydlabanou směs dáme do misky.
-
2
Překrojíme avokádo, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a přidáme ji do misky s bramborovou směsí. Vlijeme citronovou šťávu a směs rozmačkáme. Přimícháme rozetřený česnek, nasekané rajče a rozsekanou cibuli. Naplníme touto směsí vydlabané poloviny brambor.
-
3
Na směs s avokádem urovnáme salátové listy, přikryjeme druhou polovinou brambory.