Olivová pasta s kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Olivy černé
  • 240 g Sýr kozí
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb italský
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1862 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 76.1 mg
  • Draslík 317.4 mg
  • Vláknina 2523.3 mg
  • Vitamín A 2523.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou pastu neboli tapenádu získáme rozmixováním černých řeckých oliv bez pecek i nálevu, kaparů naložených v soli, sardelových řezů, 1 stroužku česneku, drcené chilli papričky, čerstvé bazalky a petrželky se 2 lžícemi oleje. Kolečka kozího sýra s bílou plísní položíme řeznou stranou nahoru na plech s pečicím papírem, potřeme česnekovým olejem; ten získáme smícháním zbylého česneku a oleje. Opekáme do zlatova 2 - 3 minuty pod rozehřárým grilem. Jako přílohu podáváme tapenádu a opečený chleba.

Komentáře k receptu