Salát z čínského zelí ostrý
Suroviny
- 20 g Mandle
- 10 g Cukr krupice
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Hrachové lusky
- 20 g Rozinky tmavé
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Zelí hlávkové červené
- 2 ks Zázvor nakládaný
- 1 ks Ředkev bílá
- 1 ks Zelí čínské
- 2 ks Arašídy
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 62 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 654.7 mg
- Vláknina 11847 mg
- Vitamín A 11847 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílou ředkev a mrkev nastrouháme na struhadle na tenké proužky. Obojí vložíme do mísy. Na nudličky pokrájíme polovinu hlávky čínského zelí a čtvrtinu hlávky červeného zelí. Na dlouhé tenké proužky rozporcujeme také cibuli. Hrachové lusky pokrájíme podélně, špenát na nudličky, rozinky necháme vcelku a nesolené mandle nasekáme na drobnější kousky. Všechno postupně přidáváme k ředkvi a mrkvi v míse a opatrně mícháme.
-
2
Teď vyrobíme dresink. Na větší pánvi během 2-3 minut opražíme sezamová semínka. Průběžně mícháme, aby se nepřipalovala. Přidáme k nim nastrouhaný zázvor, a to čerstvý nebo nakládaný. Posypeme lžící cukru, zalijeme rýžovým vínem a rýžovým octem. Přisypeme ještě arašídy, zakápneme sojovou omáčkou. Lehce promícháme a jakmile odstavíme pánev z plotny, polijeme takto vyrobeným dresinkem salát. Smícháme a rozdělíme do misek.