Salát z čínského zelí ostrý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Mandle
  • 10 g Cukr krupice
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Hrachové lusky
  • 20 g Rozinky tmavé
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 2 ks Zázvor nakládaný
  • 1 ks Ředkev bílá
  • 1 ks Zelí čínské
  • 2 ks Arašídy
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 654.7 mg
  • Vláknina 11847 mg
  • Vitamín A 11847 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou ředkev a mrkev nastrouháme na struhadle na tenké proužky. Obojí vložíme do mísy. Na nudličky pokrájíme polovinu hlávky čínského zelí a čtvrtinu hlávky červeného zelí. Na dlouhé tenké proužky rozporcujeme také cibuli. Hrachové lusky pokrájíme podélně, špenát na nudličky, rozinky necháme vcelku a nesolené mandle nasekáme na drobnější kousky. Všechno postupně přidáváme k ředkvi a mrkvi v míse a opatrně mícháme.

  • 2

    Teď vyrobíme dresink. Na větší pánvi během 2-3 minut opražíme sezamová semínka. Průběžně mícháme, aby se nepřipalovala. Přidáme k nim nastrouhaný zázvor, a to čerstvý nebo nakládaný. Posypeme lžící cukru, zalijeme rýžovým vínem a rýžovým octem. Přisypeme ještě arašídy, zakápneme sojovou omáčkou. Lehce promícháme a jakmile odstavíme pánev z plotny, polijeme takto vyrobeným dresinkem salát. Smícháme a rozdělíme do misek.

Komentáře k receptu