Bramborový salát po americku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 polévková lžíce Kopr sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1087.8 mg
  • Vláknina 12632.5 mg
  • Vitamín A 12632.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory vaříme ve slupce ve slané vodě. Slijeme vodu a teplé brambory oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Ty skládáme do velké mísy, kde je polijeme vínem a vinným octem. Přidáme k nim jednu červenou na kolečka nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený řapíkatý celer, jemně nasekané stonky nakládaného kopru či na malé kostičky nasekané nakládané okurky (buď jedno nebo druhé).Přidáme ještě lžíci kaparů a vejce uvařená natvrdo a pokrájená na tenká kolečka. Zasypeme drobně posekanou petrželkou, dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu