Suflé z brokolice s pyré a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 30 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 276.3 mg
- Draslík 515 mg
- Vláknina 11112.5 mg
- Vitamín A 11112.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 74.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si nejprve zahřejeme na 220 °C. Nachystáme si čtyři kulaté formy na suflé, které vymažeme rozpuštěným máslem. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a počkáme, než začne na plotně vřít. Pak do vody vložíme brokolici, kterou jsme předtím rozebrali na jednotlivé růžičky a vaříme asi 15 minut, než úplně změkne. Pak vodu z hrnce slijeme a na utěrce brokolicové růžičky opatrně osušíme.
-
2
Naťukneme si vejce a pečlivě od sebe oddělíme do jedné nádoby žloutky, do druhé bílky. Do mixéru potom naskládáme brokolici a zalijeme smetanou a žloutky. Mixujeme, dokud není směs hladká, pak ji z mixéru přelijeme do mísy. Ušleháme si tuhý sníh z vaječných bílků, který pomalu a po částech zamícháme do brokolicové směsi.
-
3
Směs pak rozlijeme do všech formiček a vložíme do horké trouby. Pečeme asi 20 - 25 minut dokud se nahoře nevytvoří zlatavá kůrčička. Zatímco se suflé peče, přichystáme si pyré z oliv. Do mixéru nasypeme asi 20 kusů vypeckovaných černých oliv a nadrobno nakrájenou citronovou kůru a zalijeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Rozmixujeme ochutíme solí a pepřem a podáváme na stůl společně se suflé.