Špenátové a bramborové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 175 g Špenát listový čerstvý
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 858.8 mg
  • Vláknina 5860 mg
  • Vitamín A 5860 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a nakrájené brambory na kostky vaříme ve vodě 10 minut, poté necháme okapat a rozmačkáme je.

  • 2

    V dalším hrnci oblanšírujeme ve vodě špenát cca 2 minuty. Necháme ho okapat a vymačkáme listy.

  • 3

    Na lehce pomoučněnou desku přendáme rozmačkané brambory a uděláme v nich důlek. Přidáme polovinu olivového oleje, žloutek, trochu mouky, špenát, sůl, pepř a vše vmícháme do těsta. Přidáváme mouku, až vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme ho na malé knedlíčky.

  • 4

    Noky vaříme po částech v hrnci s vroucí osolenou vodou cca 5 minut. Musí vyplavat na povrch.

  • 5

    Do pánve dáme zbylý olej, rozetřený česnek, pokrájené šalotky, cukr, rajčatový protlak a vaříme 15 minut.

  • 6

    Noky přemístíme na ohřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu