Pomazánka na bavorský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 27 g
- Sodík 657 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 102 mg
- Vláknina 2917.1 mg
- Vitamín A 2917.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmačkaný vyzrálý sýr s bílou plísní promícháme se změklým máslem až získáme kompaktní směs, přidáme cibuli, osolíme, okořeníme a postupně za stálého míchání přiléváme světlé pivo, nejlépe kvasnicové, abychom získali pomazánku. Poprášíme mletou parpikou a zdobíme nasekanou jarní cibulkou. Tradičně se pomazánka na bavorský způsob, tzv. Obatzda podává s preclíky.