Japonské smažené nudle

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby sušené
  • 350 g Zelí čínské
  • 225 g Nudle vaječné
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 4111.4 mg
  • Vláknina 26851 mg
  • Vitamín A 26851 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 89 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vaječné nudle dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme máčet 10 minut.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme pokrájenou červenou cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme houby a smažíme dalších 5 minut.

  • 3

    Nudle necháme okapat a dáme stranou. Přidáme do woku nudle, pokrájené čínské zelí, sherry a sójovou omáčku. Vše promícháme, a smažíme, dokud nezačne tekutina probublávat.

  • 4

    Houbové nudle servírujeme v miskách. Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu