Lasagne s bašemalovou omáčkou a lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Losos obecný
  • 2 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 250 ml Vývar rybí
  • 60 ml Sýr Čedar
  • 5 ml Fenyklová semínka
  • 0.5 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 643 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 190.6 mg
  • Draslík 868.3 mg
  • Vláknina 19689.5 mg
  • Vitamín A 19689.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, špetku soli a vejce. Těsto zpracujeme, poté necháme 30 minut odpočívat. Následně vyválíme na tenké plátky lasagne.

  • 2

    Těstoviny s vodou ohřejeme 1 minutu, přidáme špetku soli. Po vyjmutí těstoviny poskládáme na utěrku, aby oschly, nesmějí se však překrývat. Lososa vykostíme a nakrájíme na tenké pruhy.

  • 3

    V hrnci smícháme dohromady mléko, nadrobno rozkrájenou cibuli, muškátový květ, stonky petržele, zrnka celého pepře a bobkový list, poté pozvolna přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme vařit zhruba 10 minut.

  • 4

    Na pánvi rozpustíme máslo, smícháme s moukou a za stálého míchání povaříme zhruba 10 minut. Po uvaření přilijeme do směsi mléko.

  • 5

    Omáčku pozvolna zahříváme a stále mícháme, dokud se nezačne vařit. Nadále na mírném mírném ohni lehce vaříme ještě 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem.

  • 6

    Dno zapékací mísy vymažeme máslem a poklademe plátky lasagní, na které nalijeme omáčku, zasypeme fenyklovými semínky, přidáme lososa, podle chuti osolíme a opepříme. Tento proces dále střídáme, až položíme poslední plátek lasagne. Celou mísu zalijeme rybím vývarem a posypeme sýrem.

  • 7

    Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme zhruba 30 minut, dokud se vývar téměř nevypaří. Sýr by se měl zbarvit do zlatohněda. Podáváme horké.

Komentáře k receptu