Pečená husa nadívaná uzeným kolenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1711 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 152 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 127.2 mg
- Vláknina 2283.6 mg
- Vitamín A 2283.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůži na kolenu nařežeme na kostičky, vetřeme do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolíme, opepříme a posypeme celým kmínem zvenku i zevnitř. Do husy dáme rozpůlené jablko, cibuli a koleno, pokud je moc velké tak ho vykostíme, dáme do pekáče, prsy dolů a podlijeme vodou, přidáme sádlo nebo máslo a pečeme přiklopené asi hodinu.
-
2
Pak husu obrátíme a pečeme 30 minut.
-
3
Potom jí odklopíme, přelijeme výpekem, potřeme medem, posypeme kmínem a další hodinu pečeme, průběžně podléváme.
-
4
Před podáváním vyndáme koleno a nakrájíme na plátky, husu
-
5
naporcujeme.