Dýňová polévka na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 22 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 901.5 mg
- Vláknina 3554.8 mg
- Vitamín A 3554.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci zahřejeme olej, vysypeme cibuli, necháme zesklovatět, potom přidáme dýni, česnek, zalijeme vodou, vhodíme kostku bujonu a vaříme tak dlouho, dokud není dýně měkká. Do uvařené dýně vylijeme smetanu, horkou polévku rozmixujeme dohladka, osolíme, opepříme, prohřejeme, stáhneme z ohně a porcujeme na talíře.