Zapečené těstoviny au gratin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Cannelloni
  • 150 g Špenát mražený
  • 70 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Sýr Parmezán
  • 6 ml Sůl
  • 6 ml Pepř černý mletý
  • 15 ml Olej rostlinný
  • 375 ml Masový vývar
  • 15 ml Smetana ke šlehání 30%
  • 15 ml Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Majoránka
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Sýr Čedar
  • 1 ks Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 890 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 1032 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 214.9 mg
  • Draslík 543.1 mg
  • Vláknina 10797.5 mg
  • Vitamín A 10797.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1 stroužek česneku a 1 cibuli si oloupeme a nakrájíme. Česnek a cibuli na mírně rozpáleném oleji opékáme, dokud nejsou měkké, občas promícháme. Do směsi přidáme rozmražený špenát a za stálého míchání opékáme okolo 2 minut. Vzniklou směs vylijeme do mísy a odložíme stranou.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, a smažíme mleté hovězí dokud nezhnědně. Maso společně s parmazánem, smetanou a vejcem přidáme ke špenátové směsi a důkladně zamícháme. Podle chuti opepříme, osolíme a přidáme nakrájené sušené oregano.

  • 3

    Do válečků cannelloni postupně dáváme náplň, dokud nejsou naplněné všechny.

  • 4

    Na pánvi s rozpáleným olivovým olejem opečeme na kostičky nakrájenou slaninu. Zbylou cibuli a stroužek česneku oloupeme a nakrájíme a přidáme ke slanině a smažíme, dokud nezměknou. Směs poprášíme 1 lžící hladké mouky a za stálého míchání opékáme ještě minutu.

  • 5

    Do směsi na pánvi vmícháme rajčatový protlak, posléze přidáme nakrájenou bazalku, majoránku a podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme masový vývar a vaříme na mírném ohni 10 minut, občas zamícháme.

  • 6

    Do vymazané zapékací mísy nalijeme trochu rajské omáčky. Na omáčku položíme rolky cannelloni a zalijeme zbývající omáčkou.

  • 7

    Zapékací mísu zasypeme nastrouhaným čedarem a vyskládáme jemnými plátky másla. Zapečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 30 minut. Canneloni vyndáme, jakmile se na nich vytvoří bubliny. Podáváme ihned zatepla.

Komentáře k receptu