Těstovinový salát s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 23 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 496.9 mg
- Vláknina 11977.5 mg
- Vitamín A 11977.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny zalijeme vařící vodou a vaříme ve velkém hrnci 10 minut. Ochutíme špetkou soli. Průběžně kontrolujeme, aby se nám těstoviny nerozvařily. Těstoviny scedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat a vychladnout.
-
2
Ve velkém hrnci vaříme cukety a nakrájený chřest zhruba 4 minuty, dokud nejsou měkké. Chřest a cukety scedíme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou.
-
3
Vychladlé těstoviny společně s vařenou zeleninou, bylinkami, a dílky citrónu umístíme do velké mísy a smícháme. Dáváme pozor, aby se nám zelenina nepolámala.
-
4
Na zálivku smícháme nastrouhanou citrónovou kůru, vymačkanou šťávu z citrónu, olej, cukr, sůl a pepř.
-
5
Zálivkou zalijeme těstovinovou směs a řádně promícháme, aby zálivka pokryla zeleninu a těstoviny rovnoměrně.
-
6
Na talíř připravte listy salátu a položte stejné porce chřestové i těstovinové směsi.