Hovězí řízečky s cibulovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Víno portské
  • 3 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 104.1 mg
  • Draslík 560.4 mg
  • Vláknina 4865.3 mg
  • Vitamín A 4865.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Naklepeme, osolíme, opepříme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky na něm osmažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 3

    Cibulová kolečka vložíme na pánev a osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme zeleninovým vývarem a portským vínem. Promícháme, přidáme najemno nasekanou pažitku a necháme zhoustnout.

  • 4

    Řízečky servírujeme na připravené talíře a podáváme s cibulovou omáčkou.

Komentáře k receptu