Polévka s hovězími žebírky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 450 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ředkev
  • 8 g Sůl
  • 60 g Česnek
  • 600 g Hovězí žebra
  • 180 g Cibulka jarní
  • 36 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Tuk
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 982 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 170.4 mg
  • Draslík 708.4 mg
  • Vláknina 4609.8 mg
  • Vitamín A 4609.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z něj

  • 2

    tuk a šlachy a nakrájíme ho na malé kousky a namočíme ho na 3 dny do studené vody, přičemž vodu každou hodinu vyměníme. Ředkev oloupeme a nastrouháme na nudličky.

  • 3

    Na pánev rozklepneme vejce tak, aby zůstalo kompletní a

  • 4

    necháme ho na rozehřátém tuku ztuhnout. Ztuhlé vejce nakrájíme na kousky do tvaru kosočtverců. Koření smícháme. Do vroucí vody dáme kousky masa a vaříme je 2 minuty. Po této době vodu slijeme a nahradíme čerstvou.

  • 5

    S čerstvou vodou vaříme maso na prudkém ohni 20 minut, poté oheň zmírníme a vaříme 2 hodiny. Po této době přidáme kousky ředkve a kousky cibule a česneku, polévku vaříme další hodinu a průběžně odebíráme z polévky tuk z masa. Po této době vývar odstavíme z ohně, necháme ho mírně zchladit a přecedíme přes utěrku.

  • 6

    Poté vývar dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí, vrátíme do vývaru kousky masa a krátce povaříme - asi 5 minut na střední teplotě. Polévku vlijeme do misek nebo talířů, ochutíme kořenící omáčkou a ozdobíme vaječnými kosočtverečky. Polévku podáváme teplou s vařenou rýží.

Komentáře k receptu