Hovězí řízečky ze středozemí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Vývar zeleninový
  • 600 g Hovězí vývar základní
  • 125 g Víno Marsala
  • 200 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Pažitka
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 738.8 mg
  • Vláknina 3139.8 mg
  • Vitamín A 3139.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme 2 lžíce olivového oleje, přidáme marsalu a promícháme. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší řízečky a vložíme do mísy s marinádou. Mísu zakryjeme a na 60 minut uložíme do chladničky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, řízečky vyjmeme z marinády a osmažíme je. Poté je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

  • 3

    Do pánve s olejem přilijeme zeleninový vývar, přidáme zbytek marinády, osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou pažitku a šalotku. Přivedeme k varu a povaříme.

  • 4

    V misce rozmícháme škrob s trochou vody a nalijeme do omáčky. Nakonec do omáčky přidáme řízečky a vše ještě 5 minut zahříváme. Ihned poté podáváme.

Komentáře k receptu